Geen categorie

Red Je Uniform: geslaagde actie rond vernieuwing uniform De Lijn

Gepost op 12 januari 2015 | Door : | Categorie : Geen categorie |

In 2017 wordt het personeel van vervoersmaatschappij De Lijn en haar pachtbedrijven na 25 jaar in een nieuw jasje gestoken. Omdat ACV Openbare Diensten de werknemers die het uniform iedere dag dragen de kans wilde geven om hun mening over het nieuwe uniform te laten horen, lanceerden we afgelopen november de ‘Red Je Uniform’-actie.

Via een enquête, gekoppeld aan een ludieke wedstrijd, peilden we zowel naar de opvattingen over het huidige uniform als naar de eisen waaraan de nieuwe dienstkledij moet voldoen.

Zo gaven een 700-tal personeelsleden van De Lijn en pachters hun mening over thema’s zoals draagcomfort, uitstraling, aanbod en aankoop. De actie werd erg positief onthaald en gezien het grote aantal deelnemers kunnen we met de verzamelde info over de noden en wensen rond het nieuwe uniform een sterk signaal geven aan de directie van De Lijn.

Wij zetten ons nu aan de analyse van de enquêteresultaten. Via de websites www.acvbuscar.be en www.acvdelijn.be houden we jullie verder op de hoogte. Wel kunnen we al trots meedelen dat Dennis Defour de ‘Red Je Uniform’-wedstrijd gewonnen heeft. Hij zal beloond worden met een kledingbon ter waarde van €250! Verder verdelen we nog enkele duocinematickets onder de deelnemers. Bedankt voor jullie deelname!