In de persLimburgNieuws uit de entiteiten

ACV bedankt reizigers snelbuslijnen

Gepost op 26 september 2012 | Door : | Categorie : In de pers,Limburg,Nieuws uit de entiteiten |

Zondag 23 september bedankten ACV-Limburg en ACV-Openbare diensten de studenten, pendelaars en andere reizigers voor hun steun in de acties tegen de afschaffing van de snelbuslijnen.

Voor het groot verlof besliste De Lijn de sneldiensten van Limburg naar Brussel en Antwerpen af te schaffen wegens te duur. Mede dankzij talrijke acties van het ACV werden de snelbuslijnen 68, 178 en 179 niet afgeschaft. Ondertussen werd
ook de ‘administratieve’ kant van de zaak in orde gebracht. Sinds 23 september gelden op de Limburgse snelbussen 68, 178 en 179 immers speciale vervoerbewijzen en tarieven. Studenten kunnen voortaan met hun studentenkaart een studentenbiljet bij de buschauffeur aankopen van 3,50 euro voor één rit, ongeacht de afstand (zie ook: www.delijn.be). Een prijsstijging maar weliswaar schappelijk.

Op tijd en stond actie voeren, loont dus! Maar eerlijk is eerlijk, zonder de steun en de hulp van de vele pendelaars was het misschien wel anders uitgedraaid. ACV-Limburg en ACV-Openbare diensten drukten met een ludieke én smakelijke actie dan ook hun dank uit op de carpoolparking in Houthalen. De reizigers en de buschauffeurs kregen naast een pamflet ook lekstokken overhandigd en werden vervolgens met groene duimen uitgewuifd.

Bekijk ook de fotolink rechts.